Followers

Friday, August 5, 2011

Dugaan.Dugaan.


Kenapa? kenapa? kenapa tetiba rasa macam2 benda yang jadi. Benda yang tak best plak tuh. Benda yang buat rasa macam down giler. Aduh duh!!

Meh nak listkan benda yang berserabut dalam kepala nih. Walaupun tak sebesar masalah yang korang korang dan korang hadapi. Tapi terasa nak listkan jugak dalam nih. tak kira tak kira nak jugak!!


1) Saman parking polis trafik yang tak setel2 lagik. Pergi balai polis ingat nak setelkan & mintak diskaun tapi da tutup la pulak. Penat je pergi jengah balai polis macam orang bersalah nak kena hukuman gantung. cesss

2) Baby MBU ku buat hal masa kat Sepang. Hos minyak gear pecah pulak. Nasib baik tak sempat melarat ke gearbox. Itu pun da melarikan bajet ku untuk bulan ni. Terpaksa kurangkan pergi bazar ramadhan, sebab makanan yang jual kat bazar kemain mahal lagi. Kalau tak habis rm10 tak sah. Itu baru beli makanan untuk diri sendiri. Tak leh bayangkan orang yang anak tujuh. Adoi macam mana nak ada anak 7orang nih.

3) Baby MBU ku buat hal lagi. Entah kenapa the whole body MBU macam kena campak plak, macam berpasir jek. Dah masuk snow wash pun tanak hilang gak. Nak minta keluar duit lagi la ni. Hai la mbu.

4) Susah hati. Dah dapat LO tapi taktau lagi location kat mana. Tak mau fikir tapi fikiran tu datang jugak. Tak mau KL tak mau tak mau. Biar lah tempat lain, selain KL tak suke tak suke tak suke

5) Kenapa rasa bulan puasa ni kerja macam banyak jek. Macam banyak sangat, tak dan nak bersosial/bergosip/berchating secara online. Kerjanya duduk bangun duduk bangun, dah la tak bertenaga. Weekend ni baru dapat nak rasa rehat betul2. Itupun senin kena pergi JB attend meeting. huarghhh penat!!


6) Tetiba dapat mesej dari tailor yang buat baju raya a.k.a my sis kata dia dah salah potong baju raya ku. Owhh tidak baju raya kuuuu. mana nak ku cari ganti secantik mu. Adooi masalah tuh, jenuh nak cari baju lain pulak. Punya la susah memilih baju raya masa kat Tangkak, at last kena cari lagi ke.. tidak!! tidak!!

Sekian huraian masalah yang tak seberapa nak besau macam masalah korang korang dan korang. But its disturbing my mind enough & me very don't like it.


Terpaksa memaksa diri untuk senyum

4 comments:

Effa said...

hahahaha....
muka cam pokemon jer...
cobaan bulan pose.

EeYda Sue said...

comey kan...hakhak!!
dugaan btul la!!

Miss Y and Her World said...

yg paling tensen skali mesti no. 6 tu. ye dak? ekekeke. raya nak dekat ni. apa lagi. cepat2 pergi Tangkak. hahaha ;)

EeYda Sue said...

Miss Y: aduh btul la..tu yg plg tensi dok pikir ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...